DONOFF iot valonsäädin

Asetettu päälle

Projektin tavoitteet

Tämän projektin tavoitteena on luoda ekosysteemi, joka voi toimia täysin itsenäisesti (eli ilman muita laitteita tai ohjelmistoja). Kokemus osoittaa myös, että fyysinen kytkin on itse asiassa "pakollinen" tämäntyyppisille laitteille (kysy vain kumppaniltasi). Voit kytkeä DONOFF-laitteeseen fyysisen kytkimen (push tai on/off-kytkin), jolla voit kytkeä lampun päälle ja pois. Painokytkimellä voit jopa säätää lampun voimakkuutta pitämällä sitä pidempään painettuna.

Jokaisessa DONOFFissa on sisäänrakennettu web-palvelin, jolle voit mennä (tabletti)tietokoneella, jonka jälkeen DONOFFin ohjaussivu tulee näkyviin.

Tässä artikkelissa kuvailen DONOFF-laitteiden periaatteita, elektroniikkaa, laiteohjelmistoa ja rakennetta.

Jokaisessa DONOFF-asennuksessa on yksi DONOFF-laite, joka suorittaa toiminnon "hallita"on. Kaikki muut DONOFFit ovat "orja”. Kaikki orjat voidaan himmentää ja kytkeä päälle tai pois Masterin web-sivulta.

Orjat rekisteröityvät automaattisesti Masteriin IP-osoitteellaan ja nimellään. Jos liität uuden Slave-laitteen verkkovirtaan, se ilmestyy automaattisesti Masterin web-sivulle. Jos irrotat Slaven verkkovirrasta, se katoaa Master-web-sivulta hetken kuluttua.

Jos verkossa on kytkimiä (SONOFF-kytkimet on mahdollista toimittaa DONOFF-laiteohjelmistolla!), ne ovat aina himmentimien alapuolella. Kytkimiä ei tietenkään voi himmentää!

Alla on web-sivun eri kohteiden tehtävä:
Jokaisella DONOFF:lla on yksilöllinen (laitteen) nimi (esimerkiksi "Twilight lamppu") ja kuvaus siitä, mitä lamppua käytetään (esimerkiksi "Twilight lamp Left"), joka näkyy pääsivulla.
Liukusäätimellä voit säätää lampun kirkkautta. Himmennin-painikkeen napsauttaminen kytkee lampun päälle tai pois (kirkkautta ei säädetä, kun se sammutetaan). Kun lamppu on kytketty päälle, se syttyy viimeksi asetetulla kirkkaudella.

Jokaisella DONOFF:lla on web-sivu, jossa voidaan asettaa laitteen erilaisia ominaisuuksia. Napsauta "asetukset" -kuvaketta, jolloin pääset tälle sivulle:
Tämänhetkinen sivu 2. Projektin tavoitteet 1. Johdanto 2. Projektin tavoitteet 3. Elektroniikka 4. Verkko AC DC 5. MOSFET-ohjauspiiri 6. optoerotinpiiri 7. ESP8266 mikroprosessori 8. 3v3 DC virtalähde 9. Laiteohjelmisto 10. Lataa laiteohjelmisto 11. Ensimmäinen käynnistyskerta 12. telnet-palvelin 13. rakentaa DONOFF lähettänyt Verkkosivusto Willem Aandewiel (1955) on tausta elektroniikasta ja digitaalitekniikasta. Suurimman osan työelämästään hän on kuitenkin työskennellyt automaation parissa, jossa hän on työskennellyt lähes kaikilla aloilla ohjelmoijasta projektijohtajaan ja projektipäälliköön. Willem oli yksi ensimmäisistä hollantilaisista, joilla oli mikrotietokone (KIM-1, 1976) aikana, jolloin PC:tä ei ollut vielä keksitty. Nykyään hän keskittyy pääasiassa pienten mikroprosessoreilla varustettujen elektronisten piirien suunnitteluun ja tuotantoon. Hänen "elämäntehtävänsä" on saada ihmiset innostumaan omien elektronisten piirien, mikrotietokoneiden ja ohjelmoinnin tekemisestä.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit