18650 Akut: Pienet kooltaan, isot suorituskyvyltään

Asetettu päälle

Kannettavan energian maailmassa on yksi pelaaja, joka varastaa esityksen hiljaa: 18650-akku. Tällä pienellä voimanlähteellä on valtava vaikutus energian käyttöön ja varastointiin. Mutta mikä tekee tästä akusta niin ainutlaatuisen? Katsotaanpa lähemmin 18650-akkujen maailmaa ja selvitetään, mikä tekee niistä niin erikoisia.

Mikä on 18650-akku?

Ensi kuulemalla termi "18650-akku" saattaa kuulostaa pelottavalta - tekniseltä, monimutkaiselta ja vain teknikolle. Todellisuudessa tämän nimen taustalla oleva käsite on kuitenkin hämmästyttävän yksinkertainen. Nimitys "18650" on suora esitys akun fyysisistä mitoista: halkaisija 18 mm ja pituus 65,0 mm. "0" lopussa osoittaa, että akku on sylinterimäinen.

Nämä kompaktit ja tehokkaat energiapaketit ovat litiumionityyppisiä. Litiumioniteknologiaa pidetään laajalti vallankumouksellisena läpimurtona energian varastoinnissa korkean energiatiheyden, pitkän käyttöiän ja minimaalisen akkujen itsepurkautumisen ansiosta.

18650-akuille on ominaista niiden monipuolisuus, ja ne ovat vakiinnuttaneet asemansa monissa sovelluksissa. Näin ollen niistä on tullut olennainen osa kannettavia tietokoneita, jotka tukevat luotettavasti näiden laitteiden laskentatehoa. Mutta niiden sovellukset ulottuvat paljon kannettavien tietokoneiden ulkopuolelle.

Taskulamppujen maailmassa 18650-paristot ovat suosittu valinta kestävyytensä ja suuren kapasiteetinsa ansiosta, mikä johtaa pidempään paloaikaan. Sähköajoneuvot sähköpyöristä täysimittaisiin sähköautoihin ovat myös hyötyneet 18650 akun eduista. Niiden korkea energiatiheys tekee niistä ihanteellisia sovelluksiin, joissa tila ja paino ovat tärkeitä näkökohtia.

Vaikka 18650 akkua ei ehkä tiedä keskivertokuluttaja, ne ovat hiljaa tulleet välttämättömiksi päivittäisessä teknologiassamme. He ovat hiljaisia sankareita, huomaamattomia mutta tärkeitä digitaalisen ja yhä sähköisemmän elämäntavan tukemisessa."

3,7 V 18650 2600 mAh akku - ladattavaTämä 3,7 V:n Li-ion-akku (18650), jonka kapasiteetti on 2600 mAh, on ladattava, joten sitä voidaan käyttää jopa 500 kertaa. Ei ole enää käytettävissä € 5,90

18650-akun historia

18650-akut esiteltiin ensimmäisen kerran 1990-luvun alussa, ja ne olivat ensimmäisiä litiumioniakkuja markkinoilla. Ne ovat sittemmin mullistaneet ladattavien akkujen maailman. Ne suunniteltiin alun perin käytettäviksi kannettavissa tietokoneissa, mutta niiden suuren energiatiheyden ja pitkän käyttöiän ansiosta niitä on käytetty yhä useammissa laitteissa vuosien mittaan.

Tekniset tiedot

Näiden akkujen keskimääräinen kapasiteetti on 1800–3500 mAh, joten ne voivat tarjota energiaa paljon pidempään kuin pienemmät vastineensa. Lisäksi niillä on korkea purkausnopeus, mikä tarkoittaa, että ne voivat toimittaa suuria määriä energiaa lyhyessä ajassa.

Kun vertaamme 18650-paristoja muuntyyppisiin paristoihin, kuten yleisiin AA- tai AAA-paristoihin, on olemassa muutamia selkeitä eroja. Ensinnäkin 18650 akkujen kapasiteetti on paljon suurempi kuin useimpien muiden akkujen. Tämä tarkoittaa, että ne voivat kestää pidempään ennen kuin ne on ladattava tai vaihdettava. Lisäksi 18650-akut ovat ladattavia, joten niitä voidaan käyttää uudelleen eikä heittää pois yhden käyttökerran jälkeen.

18650 akkujen nimellisjännite on 3,7 V, vaikka tämä voi vaihdella akun tarkan kemian mukaan. Ne voidaan ladata noin 4,2 V jännitteeseen ja niiden minimipurkausjännite on noin 2,5 V. On tärkeää huomata, että akun syväpurkaus tämän vähimmäisjännitteen alapuolella voi lyhentää akun käyttöikää ja joissakin tapauksissa jopa johtaa peruuttamattomiin vaurioihin.

18650-akkujen turvallinen käyttö ESP32:n ja Arduino kanssa

Käyttämällä 18650 akkuja mikro-ohjainten, kuten ESP32 ja Arduino kanssa voit helposti tehdä projekteistasi täysin langattomia. Koska 18650 akkujen (keskimäärin 3,7 V) jännite vaihtelee, on kuitenkin noudatettava varovaisuutta kytkettäessä näitä laitteita.

ESP32:n kaltaisissa laitteissa, jotka toimivat normaalisti 3,3 V:lla, saattaa olla tarpeen käyttää jännitteensäädintä sen varmistamiseksi, että 18650-akkujen jännite pysyy ESP32:lle turvallisella tasolla. Kun liität 18650-akun ESP32-c3- tai ESP32s-laitteeseen, tarkista aina, että tietyn ESP32-moduulin tekniset tiedot sallivat 3,7 V:n tulojännitteen.

5 V:n laitteissa, kuten Arduino , voit käyttää tehostettua jännitesäädintä tuodaksesi jännitteen 18650 akusta turvalliseen arvoon Arduino . Huomaa, että jos käytät Arduino wifi-moduulia, virrantarve voi olla suurempi, joten varmista, että 18650-akkusi pystyy tarjoamaan tätä virtaa.

18650-akkujen liittäminen

18650 akkujen liittämisen elektroniikkaprojekteihisi ei tarvitse olla monimutkaista. Yksi tärkeimmistä seikoista käytettäessä 18650-akkuja on oikean paristotelineen valinta yhdessä jännitesäätimen kanssa. Onneksi nykyään on saatavilla monia moduuleja, jotka on suunniteltu sisäänrakennetuilla 18650-paristotelineillä, kuten tietyt ESP32- ja Arduino -levyt.

Näiden moduulien avulla on helppoa integroida 18650 akkua projekteihisi. Sinun tarvitsee vain laittaa akku pidikkeeseen ja olet valmis. Tämä ei ainoastaan yksinkertaista asennusta, vaan varmistaa myös turvallisen ja luotettavan kosketuksen akun ja moduulin välillä.

Mutta entä jos moduulissasi, jota aiot käyttää, ei ole sisäänrakennettua 18650-paristotelinettä? Älä huoli, valikoimassamme on erilaisia pidikkeitä. Myymme laajan valikoiman 18650 akuille sopivia paristopitimiä. Nämä pidikkeet ovat ihanteellisia omien mukautettujen virtalähteiden rakentamiseen. Ne on helppo liittää elektroniikkaan, ja ne tarjoavat joustavan ja turvallisen tavan käyttää 18650-akkujasi.

Lopulta

18650-akut ovat mullistaneet kannettavan tehon maailman suuren kapasiteetin, tehokkuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta. Ne ovat kiistattomia voimalaitoksia, joiden avulla voimme käyttää kannettavia tietokoneita pidempään, pitää sähköajoneuvot pidemmällä ja vievät DIY-elektroniikkaprojektimme uudelle tasolle.

Oikean 18650-akun valitseminen ja sen turvallinen liittäminen laitteisiin on ratkaisevan tärkeää projektisi onnistumiselle. Valitsetpa sitten moduulin, jossa on sisäänrakennettu akkupidike tai erillisen paristotelineen huolella valitulla jännitesäätimellä, olet valmis täysin langattomaan!

Oikealla tiedolla 18650-akut ovat uskomattoman tehokas työkalu kaikille harrastajista ja tee-se-itse-alustoista alan ammattilaisiin. Halusitpa sitten kehittää omia mukautettuja tehoratkaisujasi tai vain etsit parempaa tapaa saada virtaa laitteillesi, 18650-akut avaavat mahdollisuuksien maailman.

Mehiläinen Opencircuit Olemme ylpeitä laajasta 18650-akkuvalikoimastamme, paristotelineen ja yhteensopivista laitteistamme. Kutsumme sinut vierailemaan verkkokauppaamme ja tutustumaan 18650 akkujen tehoon itse.

lähettänyt Verkkosivusto Olen kiinnostunut elektroniikasta, ohjelmoinnista ja erityisesti näiden yhdistämisestä. Opencircuit kirjoitan blogeja, joissa selitän kuinka elektroniikka ja moduulit toimivat.

Kommentit

The Netherlands Constapel
Mitä eroa on vt4:llä ja vt3:lla 18650-akuilla?
Asetettu päälle 
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit