Oikean lämpötila-anturin valinta [youtube]

Asetettu päälle

Nimeni on Davey Raaijmakers. Yhtä projektiani varten etsin lämpötila-antureita. Mietin, kumman valita, koska niitä on kaikenmuotoisia ja -kokoisia. Tämän määrittämiseksi olen tehnyt yhteistyötä Opencircuit kanssa. He lähettivät minulle joitain antureita testattavaksi, ja tässä videossa paljastan havaintoni. Selitän, miten erilaiset lämpötila-anturit toimivat, mukaan lukien seitsemän erityistä anturia, jotka on jaettu kahteen laajaan luokkaan: analogiset ja digitaaliset anturit.

Analogiset lämpötila-anturit

Analogisten antureiden joukossa ovat termistori, TMP36 ja LM35DZ. Termistori on helppokäyttöinen ja sitä käytetään usein projekteissa, jotka vaativat lämpötilan valvontaa. Tarkkuus voi kuitenkin olla rajoituksena ja se saattaa vaatia kalibrointia. TMP36 ja LM35DZ ovat myös analogisia, ja niillä on omat vähimmäis- ja maksimilämpötilat.

Digitaaliset lämpötila-anturit

Digitaalisella puolella meillä on AM2320, DHT-anturit (DHT11 ja DHT22) ja DS18B20. AM2320 voi mitata sekä lämpötilaa että kosteutta, mikä voi olla erittäin hyödyllistä laskettaessa tuulen kylmyyttä. DHT-anturit ovat suosittuja tee-se-itse-projekteissa, ja ne voivat myös laskea tuulen viileyttä. DS18B20, vaikka näyttääkin analogiselta anturilta, on itse asiassa digitaalinen.

Lisäominaisuuksia

BME280 on digitaalinen anturi, joka mittaa lämpötilan lisäksi myös kosteutta ja ilmanpainetta, joten se on ihanteellinen sääasemiin ja ympäristön valvontaan. MCP9808 tarjoaa erittäin korkean tarkkuuden lämpötilan mittauksessa yksinkertaisella digitaalisella liitännällä, joten se sopii monimutkaisempiin sovelluksiin. MPL115A2 on ainutlaatuinen, koska se voi mitata sekä lämpötilaa että ilmanpainetta.

Video

Videolla en käsittele vain anturien eroa, vaan myös kunkin anturin käyttöä, kytkentää ja luotettavuutta. Lisäksi osoitan, missä projekteissa tai tilanteissa kukin anturi voi olla hyödyllinen. Joten jos etsit anturia, mutta et ole päättänyt kumman valita, Opencircuit ja minä autamme sinua mielellämme.

Onko vielä epäselvyyksiä? Voit katsoa kaikkea tarkemmin tällä videolla.

lähettänyt Verkkosivusto Vuonna 1989 syntynyt Davey Raaijmakers elämäni pyörii mediatekniikan ympärillä. Kerron intohimostani opetusvideoiden avulla tekniikasta ja tee-se-itse-työstä ja autan muita web-suunnittelussa opetusohjelmien avulla.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit