DONOFF iot valonsäädin

Asetettu päälle

Elektroniikka

Löydät Internetistä satoja viestejä, joissa selitetään, miten lamppu himmennetään triacilla katkaisemalla osa siniaallosta.
Jotkut kuvaavat, kuinka sinus katkaistaan alussa (Leading-Edge)
Toiset kuvaavat, kuinka sinus katkaistaan lopussa (Trailing-Edge) ja mitkä ovat molempien menetelmien edut ja haitat.
Molemmat ratkaisut ovat tyylikkäitä ja yksinkertaisia, mutta ne toimivat vain resistiivisissä kuormissa (eli hehkulamput). Hehkulamppujen ostaminen on kuitenkin yhä vaikeampaa, ainakin Hollannissa, ja lähitulevaisuudessa voi ostaa vain LED-lamppuja. LED-lamppujen ongelmana on, että niitä ei voi himmentää yllä kuvatulla tavalla. Himmennettävät LED-lamput voidaan himmentää vain tekniikalla nimeltä Pulse Wide Modulation (PWM). PWM:llä kytket jännitteen päälle ja pois lyhyeksi ajaksi (suhteellisen) korkealla taajuudella.
DONOFF siis himmentää (himmennettävää!) LED-lamppua PWM:llä, mutta PWM toimii erinomaisesti myös hehkulamppujen ja jopa halogeenilamppujen kanssa!
Verkkovirta PWM-himmennin, jonka löydät kaikkialta Internetistä, on suunnitellut Ton Giesberts Tuohon malliin on suunniteltu lukemattomia parannuksia, kuten mm tee itse_block DONOFF-piirin suunnittelussa olen käyttänyt tätä mallia ja sen lukuisia parannuksia perustana.

DONOFF käyttää MOSFET-transistoria kytkemään jännitteen päälle ja pois. MOSFET on (yksinkertaistettuna) on/off-kytkin. Kytkin suljetaan kytkemällä positiivinen jännite (Vin > 10 volttia) portille. Jos poistat Gate-jännitteen (Vin = 0 volttia), kytkin avautuu. Kun kytkin on auki (Vin = 0 volttia), sisäinen vastus Drainin ja lähteen välillä on ääretön (yksinkertaistettu). Jos kytkin on kiinni (Vin > 10 volttia), sisäinen vastus Drainin ja lähteen välillä on 0 ohmia (jälleen yksinkertaistettu!). Kummassakaan tilassa MOSFET ei käytä virtaa eikä MOSFETin lämpötila siksi nouse. On kuitenkin tärkeää, että siirtyminen avoimen ja kiinni olevan välillä kestää mahdollisimman lyhyen ajan, koska MOSFET todellakin absorboi tehoa sinä aikana.
MOSFET MOSFET "Avoin"
MOSFET MOSFET "suljettu"
Ennen kuin jatkat, lue alla oleva varoitus!
Varoitus
Älä kopioi tätä mallia! Suunnittelu todennäköisesti tappaa sinut ja polttaa talosi sitä käytettäessä. Sitten piiri räjähtää!
En tee vitsiä! Tämä projekti käyttää tappavia jännitteitä, ja sinun tulee rakentaa se vain, jos olet pätevä sähköinsinööri. Jos päätät kuitenkin rakentaa sen uudelleen, on sinun vastuullasi ryhtyä tarvittaviin varotoimiin. En ota mitään vastuuta toimistasi sen suorittaessani. Itse asiassa en ole pätevä sähköinsinööri, joten en takaa tämän mallin suunnittelua tai soveltuvuutta tarkoituksiin.

Koko aikataulu:

Suunnittelu koostuu yleensä viidestä osajärjestelmästä. Selitän lyhyesti kunkin alajärjestelmän.

Tämänhetkinen sivu 3. Elektroniikka 1. Johdanto 2. Projektin tavoitteet 3. Elektroniikka 4. Verkko AC DC 5. MOSFET-ohjauspiiri 6. optoerotinpiiri 7. ESP8266 mikroprosessori 8. 3v3 DC virtalähde 9. Laiteohjelmisto 10. Lataa laiteohjelmisto 11. Ensimmäinen käynnistyskerta 12. telnet-palvelin 13. rakentaa DONOFF lähettänyt Verkkosivusto Willem Aandewiel (1955) on tausta elektroniikasta ja digitaalitekniikasta. Suurimman osan työelämästään hän on kuitenkin työskennellyt automaation parissa, jossa hän on työskennellyt lähes kaikilla aloilla ohjelmoijasta projektijohtajaan ja projektipäälliköön. Willem oli yksi ensimmäisistä hollantilaisista, joilla oli mikrotietokone (KIM-1, 1976) aikana, jolloin PC:tä ei ollut vielä keksitty. Nykyään hän keskittyy pääasiassa pienten mikroprosessoreilla varustettujen elektronisten piirien suunnitteluun ja tuotantoon. Hänen "elämäntehtävänsä" on saada ihmiset innostumaan omien elektronisten piirien, mikrotietokoneiden ja ohjelmoinnin tekemisestä.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit