Kutisteputki

Suojaa johdot ja kaapelit ankarilta ympäristöiltä ja pidennä niiden pitkäikäisyyttä korkealaatuisilla kutisteputkillamme. Muokattavat koot ja helppo asentaa, kutisteputkimme lisäävät turvallisuutta ja tehokkuutta kaikissa sovelluksissa.
6 tuloksia Järjestä


3 suosituin Kutisteputki

Mikä on kutisteputki ja miten se toimii?

Kutisteputki on eräänlainen putki, jota käytetään sähköjohtojen ja liitäntöjen suojaamiseen ja eristämiseen. Se on valmistettu lämpökutistuvasta muovimateriaalista, joka on suunniteltu kutistumaan ja mukautumaan langan muotoon altistuessaan lämmölle.

Putket on tyypillisesti valmistettu materiaaleista, kuten polyolefiinista, PVC:stä, FEP:stä tai silikonista, jotka tunnetaan lämmön-, kemikaalien- ja kulutuksenkestävyydestään. Letku asetetaan ensin johdon tai liitännän päälle ja sitten lämmitetään lämpöpistoolilla, lämpölampulla tai muulla lämmityslaitteella. Kun letkua kuumennetaan, se kutistuu ja kiristyy langan ympärille muodostaen tiukan ja turvallisen istuvuuden.

Kutisteputki johdotusta varten tarjoaa useita etuja:

 1. Suojaus: Se auttaa suojaamaan johtoja ja liitäntöjä fyysisiltä vaurioilta, kuten hankaukselta, taipumiselta ja puristumiselta.
 2. Eristys: Se auttaa eristämään johdot ja liitännät sähkövirrasta ja estämään oikosulkuja.
 3. Tiiviste: Se auttaa tiivistämään kosteuden, pölyn ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat aiheuttaa korroosiota ja muita vaurioita johtimiin ja liitäntöihin.
 4. Vedonpoisto: Se auttaa vähentämään johtoa ja liitoksia, mikä auttaa estämään liikkeen tai tärinän aiheuttamia vaurioita.
 5. Estetiikka: Se antaa johdotukselle siistin ja ammattimaisen ilmeen, mikä voi olla tärkeää tietyissä sovelluksissa.

Lyhyesti sanottuna johdotuksen kutisteputki on monipuolinen ja tehokas tapa suojata, eristää ja tiivistää sähköjohdot ja liitännät. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa monia etuja erilaisiin sovelluksiin.

Kuinka voin asentaa kutisteletkun?

Kutisteputkien asentaminen on yksinkertainen prosessi, joka voidaan tehdä muutamalla perustyökalulla. Tässä on kutisteputken asennuksen vaiheet:

 1. Mittaa ja leikkaa kutisteputki sopivan pituisiksi käyttötarkoituksellesi.
 2. Pujota kutisteletku suojattavan langan tai kaapelin päälle varmistaen, että se on keskellä.
 3. Muista pitää letku paikallaan pihdeillä lämmittämisen aikana, jotta se ei liiku.
 4. Kuumenna kutisteletkua lämpöpistoolilla tai vastaavalla lämmityslaitteella. Lämpö saa letkun kutistumaan ja mukautumaan johdon tai kaapelin muotoon.
 5. Jatka lämmitystä, kunnes letku on kutistunut haluttuun kokoon ja muotoon.
 6. Anna letkun jäähtyä muutama minuutti ennen kuin käsittelet sitä.

Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää lämpökutistuvaa letkua, jossa on liimavuoraus, tässä tapauksessa letkun kutistuessa se muodostaa vedenpitävän tiivisteen langan tai kaapelin ympärille.

Voinko asentaa johdot ilman kutisteletkua?

Johdot on mahdollista asentaa ilman kutisteputkia, mutta se ei välttämättä tarjoa samaa suojaustasoa ja eristystä kuin kutisteletku. Ilman kutisteletkua paljaat johdot voivat vaurioitua fyysisen kosketuksen, lämmön tai kosteuden seurauksena. Lisäksi johtojen eristys ei välttämättä ole yhtä tehokas, mikä voi lisätä sähkövaaran riskiä.

Johdoille ja kaapeleille on olemassa muita suojausmuotoja, kuten sähköteippi, lankakouru ja putki. Mutta ne eivät ehkä ole yhtä monipuolisia kuin kutisteputket, eivätkä ne todennäköisesti tarjoa samaa suojaustasoa ja eristystä.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit