Raspberry Pico

Mikä on Raspberry Pi Pico? Raspberry Pi Pico on täysin erilainen mikro-ohjain kuin muut Raspberry Pi :t.
64 tuloksia Järjestä
Katsottu 50 / 64 Tuotteet


3 suosituin Raspberry Pico

Mikä on Raspberry PI Pico?

Raspberry Pi Pico on täysin erilainen mikro-ohjain kuin muut Raspberry Pi :t. Tämä johtuu siitä, että pico ei ole täydellinen Linux-tietokone ja on enemmän samanlainen kuin Arduino -mikro-ohjaimet. Tämä Raspberry käyttää RP2040-sirua ja sillä on mukava hinta aloittaa mikrokontrollereilla.

Se on ensimmäinen Raspberry -mikro-ohjain, joka käyttää RP2040-sirua ja käyttää myös muokattua SoC-järjestelmää. Se on kaksiytiminen Arm Cortex M0+ -siru, joka toimii 133 MHz:n taajuudella. Lisäksi mikro-ohjain sisältää 264 kt SRAM-muistia ja 2 Mt flash-muistia, jota käytetään koodin, median ja tietojen tallentamiseen.

Ohjelmoinnissa koodi on kirjoitettava tietokoneelle ja siirrettävä sitten mikrokontrolleriin. Koodaus tehdään C- tai C++-kielellä. microPython on myös suosittu ratkaisu, jota käytetään usein opetustarkoituksiin.

Onko Raspberry PI Pico hyvä seuraaja?

Pico ei todellakaan ole huonompi kuin tehokkaammat edeltäjänsä, ja joissain tapauksissa jopa enemmän vaihtoehtoja kuin tavallisessa Raspberry Pi :ssä. Esimerkiksi mikro-ohjaimessa on 3 analogista tuloa ja yhteensä 6 erilaista porttia sarjaliikennettä varten. Siellä on myös suuri määrä GPIO- ja PWM-yhteyksiä.

Mitä voin tehdä Raspberry Pi Picolla ja mitkä ovat mahdollisuudet?

Raspberry PI Picon avulla on mahdollista ohjelmoida useimmat sulautetut järjestelmät, tee-se-itse-projektit tai IoT-laitteet. Antureille, LCD- ja OLED-näytöille ja muille laitteille, kuten LED-nauhoille tai pienille tulostimille, on olemassa monia koodiesimerkkejä ja koodikirjastoja. Mikro-ohjaimessa on suhteellisen suuri painettu piirilevy, joka mahdollistaa useiden liitäntöjen. Painetun piirilevyn molemmilla puolilla on 20 liitäntää.

GPIO-liitännät on tarkoitettu digitaalituloksi tai -lähtöksi, ja niitä voidaan käyttää muiden digitaalisten piirien kanssa. GPIO:lla voidaan lukea kytkimen asennon syöttö tai ohjata relettä. SPI-, I2C- ja UART-liitäntöjä voidaan käyttää tiedonsiirtoon mikro-ohjainten, antureiden, toimilaitteiden tai muiden laitteiden välillä.

Analogisia tuloja voidaan käyttää tarkkoihin analogisiin jännitteen mittauksiin välillä 0 - 3,3 V.

PWM:ää voidaan käyttää myös pulssinleveyden modulaatioon, kuten LEDin kirkkauden tai servomoottorin nopeuden ohjaamiseen. Lisäksi PWM:ää voidaan käyttää myös yksinkertaiseen ääneen.

Mitä eroa on Rapberry PI Picon ja Arduino välillä?

Vertailun vuoksi käytämme erittäin suosittua Arduino UNO:ta. Jos katsomme puhtaasti yhteyksiä, huomaamme, että ne ovat hyvin samankaltaisia. Raspberry tarjoaa enemmän digitaalisia tuloja kuin Arduino . Lisäksi on ylimääräisiä ohjelmoitavia nastoja, jotka voidaan konfiguroida simuloimaan muita liitäntöjä/protokollia. Ne voidaan ohjelmoida niin, että monimutkaiset tehtävät voidaan siirtää taustaprosessiin.

pin-toiminto

Arduino Uno

Raspberry Pi Pico

Analoginen tulo

6 (10 bittiä)

3 (12-bittinen)

Yleinen I/O (GPIO)

14

26

Sarjaliikenne SPI:n kautta

1

2

Sarjaliikenne I²C/TWI:n kautta

1

2

Pulssinleveysmodulaatio

5

16

Muut liitännät

3 laitteistokeskeytystä ja 1 sarjaportti

8 tilakonetta ja 2 sarjaporttia

Jos vertaamme prosessoreita, näemme, että Raspberry prosessori on korkeammalla tasolla kuin Arduino . Rapsberryn taajuus on enintään 133 MHz, mikä on paljon nopeampi kuin Arduino 16 MHz. Lisäksi tämä Raspberry sisältää 264 kilotavua SRAM-muistia verrattuna Arduino UNO:n niukkaan 2 kilotavuun.

Kuinka voin ohjelmoida Raspberry PI Picon?

Python-ohjelmointi Pi Picossa ei ole aivan sama kuin tavallisessa Pi:ssä. Raspberry Pi Pico käyttää ohjelmointikieliä C, C++ tai mycroPython. C ja C++ ovat hieman vaikeampia oppia kuin microPython, joka perustuu Pythoniin ja suhteellisen helppo oppia.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit