Pyörä + moottori

Pyörä- ja moottorisarjat sisältävät sekä moottorit että yhteensopivat pyörät, joten voit olla varma yhteensopivasta sarjasta.
4 tuloksia Järjestä


3 suosituin Pyörä + moottori

Millaisia robottipyöriä voin käyttää?

Saatavilla on monia erilaisia robottipyöriä, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa riippuen tietystä sovelluksesta ja ympäristöstä, jossa robotti toimii. Tässä on joitain yleisimmistä robottipyöristä:

  1. Kiinteät pyörät: Nämä pyörät on valmistettu kiinteästä materiaalista, kuten kumista tai muovista. Ne ovat yksinkertaisia ja kestäviä, mutta voivat olla raskaita eivätkä välttämättä tarjoa hyvää pitoa epätasaisilla pinnoilla.
  2. Omni pyörät: Näissä pyörissä on pienet rullat kehän ympärillä, minkä ansiosta robotti voi liikkua mihin tahansa suuntaan kääntymättä. Tämä tekee niistä ihanteellisia holonomisille roboteille, joiden on liikuttava ahtaissa tiloissa.
  3. Mecanum pyörät: Näissä pyörissä on pienet rullat 45 asteen kulmassa pyörän pyörimiseen nähden, jolloin robotti voi liikkua mihin tahansa suuntaan ja myös pyöriä paikallaan. Tämä tekee niistä ihanteellisia monisuuntaisille roboteille, joiden on liikkuva ja kääntyvä nopeasti.
  4. Caterpillar telat: Nämä eivät ole teknisesti pyöriä, vaan jatkuvaa kulutuspintasilmukkaa, jolla robotti voi liikkua epätasaisessa maastossa. Ne tarjoavat hyvän pidon ja vakauden epätasaisilla pinnoilla, mutta voivat olla raskaita ja monimutkaisia suunnitella.
  5. Seuraa pyöriä: Näitä pyöriä käytetään tyypillisesti yhdessä suuremman vetopyörän kanssa vakauden parantamiseksi ja luiston vähentämiseksi. Ne ovat pienempiä kuin päävetopyörä ja ne on sijoitettu sen taakse, jotta robotti pysyy suorassa liikkeessä. Seurantapyörät voivat olla erityisen hyödyllisiä roboteille, joiden täytyy liikkua suurilla nopeuksilla tai kuljettaa raskaita kuormia.

Kuinka valitsen oikeankokoiset pyörät robotilleni?

Oikean koon pyörien valitsemiseksi robotille tulee ottaa huomioon sen paino, haluttu nopeus ja ohjattavuus sekä maasto, jossa se toimii. Raskaampiin robotteihin tarvitaan yleensä suurempia pyöriä paremman vakauden takaamiseksi. Epätasainen tai epätasainen maasto vaatii suurempia pyöriä, kun taas pienemmät pyörät voivat toimia paremmin tasaisilla pinnoilla. Suuremmat pyörät voivat siirtää robottia nopeammin, kun taas pienemmät pyörät tarjoavat paremman ohjattavuuden ahtaissa tiloissa. Valitse pyörän halkaisija, joka on vähintään kolmasosa robotin kokonaiskorkeudesta. Myös moottorin koko ja vääntömomentti tulee ottaa huomioon, varsinkin kun käytetään suurempia pyöriä. Nämä tekijät huomioon ottaen voit valita oikeankokoiset pyörät robotillesi varmistaaksesi tehokkaan ja tehokkaan liikkeen sille tarkoitetussa ympäristössä.

Mitä etuja omni-pyörien käytöstä on robotissa?

Omni-pyörät ovat eräänlainen robottipyörä, joka voi pyöriä oman akselinsa ympäri, jolloin robotti voi liikkua mihin tahansa suuntaan. Joitakin omni-pyörien käytön etuja robotissa ovat:

  1. Lisääntynyt ohjattavuus: Omni-pyörät voivat liikuttaa robottia mihin tahansa suuntaan, mikä tekee siitä ketterämmän ja helpomman navigoimista esteiden ympäri.
  2. Tasaisempi liike: Omni-pyörät voivat vähentää tärinää ja iskuja, joita robotti kokee liikkuessaan, mikä voi johtaa pehmeämpiin ja tarkempiin liikkeisiin.
  3. Suuremmat kääntönopeudet: Omni-pyörät voivat antaa robotin liikkua nopeammin tiettyihin suuntiin, koska ne voivat kääntyä ja liikkua mihin tahansa suuntaan ilman, että niitä tarvitsee kääntyä.
  4. Parempi valvonta: Omni-pyörät voivat tarjota robotille tarkemman hallinnan sen liikkeisiin, mikä helpottaa monimutkaisten tehtävien tai liikkeiden suorittamista.

Kuinka varmistan, että robottini pyörillä on riittävä pito eri pinnoilla?

Jotta robotin pyörillä olisi riittävä pito eri pinnoilla, on tärkeää valita oikea pyörätyyppi. Erilaiset pyörät on suunniteltu erilaisille pinnoille, ja pyörät, joissa on kulutuspinnat tai nukkapinnat, sopivat paremmin epätasaiseen tai epätasaiseen maastoon, kun taas sileät pyörät ovat parempia sileille pinnoille. Painonjakauman säätäminen voi myös parantaa pitoa. Vetopyörien painon lisääminen ja pitoa parantavien materiaalien, kuten kumin tai vaahtomuovin, lisääminen parantaa pitoa. Pyörien pinta-alan kasvattaminen voi jakaa painon tasaisemmin ja parantaa myös pitoa. Ottaen huomioon robotin käyttötarkoituksen ja pinnat, joilla se toimii, on mahdollista tehdä säätöjä paremman pidon saamiseksi, jolloin robotti voi liikkua tehokkaammin ja tehokkaammin.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit