DSMR Logger V4 (Smart Meter Reader)

Asetettu päälle

Elokuussa 2018 julkaisin a hankkeita Smart Meter -mittarin lukemiseen.

Projektin uudelleen luoneiden ihmisten monien reaktioiden ja oman kokemukseni perusteella DSMR-loggerin versiosta 3 ajattelin, että on aika kehittää uusi versio laitteistosta ja laiteohjelmistosta.

Useat käyttäjät ilmoittivat käyttävänsä ulkoisia palveluita kirjattujen tietojen näyttämiseen kaavioina. Tarvitsen myös graafisen esityksen kirjatuista tiedoista, mutta haluan välttää ulkoisten palvelujen käyttämisen tähän.

DSMR-loggerin version 4 tavoitteet on mukautettu rakentajien toiveiden mukaan, mutta myös ydin on säilynyt pääosin samana kuin versiossa 3. Laiteohjelmisto toimii kuitenkin nyt WebSocketsin kanssa ja tallennetun tiedon määrää on lisätty. (kaksi vuotta vuodessa). kuukausi, kaksi viikkoa päivässä ja 48 tuntia tunnissa). Kaikki nämä tiedot voidaan näyttää taulukoissa ja kaavioissa. Tietenkään restAPI ei myöskään puutu. Kirsteenä kakun päällä versiossa 4 on mahdollisuus liittää pieni OLED-näyttö.

Taloustiedot kaaviossa Taloustiedot kaaviossa
DSMR-loggerin versioon 3 saakka, Smart Meteristä vastaanotetaan sähke joka sekunti. Vain pieni osa (joka kymmenes sekunti) yhdestä sähkeestä todella käsitellään. Se ei sinänsä ole ongelma, koska muut yhdeksän sähkettä vain putoavat suureen mustaan aukkoon, mutta .. ESP8266 UART:n on reagoitava tähän tietotulvaan (UART on keskeyttävä). Sekä Smart Meter että DSMR-kirjasto Matthijs Kooyman on mahdollisuus lähettää sähkeitä vain pyynnöstä (Smart Meter) tai pyynnöstä (DSMR-kirjasto).
Se toimii näin: Smart Meter lähettää sähkeen vain, jos Data Request PINkorkea" On. DSMR-kirjastossa on funktiokutsu "ota käyttöön (tosi)"joka on ESP8266:n tappi"korkea" tekee ja tämä "korkea” kunnes täydellinen sähke on vastaanotettu, minkä jälkeen pin”matala” tehdään (ja Smart Meter lopettaa sähkeiden lähettämisen).
Koska DSMR-loggerin aiemmissa versioissa käytin a ESP-01 korttia, tätä toimintoa ei voitu käyttää yksinkertaisesti siksi, että ESP-01:ssä ei ole tarpeeksi nastaa vapauttaakseen sitä.

ESP-12(E/F) on tarpeeksi GPIO-nastat ja huomattavasti (4x) enemmän muistia kuin ESP-01(S). Siksi oli looginen valinta käyttää tätä ESP8266:n varianttia DSMR-loggerin versiossa 4.

Laaja tekninen dokumentaatio tähän projektiin voit tässä löytö.

Se prototyyppi ja todiste konseptista minulla on yksi 1 tai!-ESP12 prosessorimerkki a:lla 1/!-Proto levy tehty.
Tämänhetkinen sivu 1. Johdanto 1. Johdanto 2. tiedonpyyntöpiiri 3. Prosessin sähke 4. I2C-liitäntä 5. ADC-liitäntä 6. Laittamalla kaikki yhteen 7. Kaunis pakkaus lähettänyt Verkkosivusto Willem Aandewiel (1955) on tausta elektroniikasta ja digitaalitekniikasta. Suurimman osan työelämästään hän on kuitenkin työskennellyt automaation parissa, jossa hän on työskennellyt lähes kaikilla aloilla ohjelmoijasta projektijohtajaan ja projektipäälliköön. Willem oli yksi ensimmäisistä hollantilaisista, joilla oli mikrotietokone (KIM-1, 1976) aikana, jolloin PC:tä ei ollut vielä keksitty. Nykyään hän keskittyy pääasiassa pienten mikroprosessoreilla varustettujen elektronisten piirien suunnitteluun ja tuotantoon. Hänen "elämäntehtävänsä" on saada ihmiset innostumaan omien elektronisten piirien, mikrotietokoneiden ja ohjelmoinnin tekemisestä.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit