Rakenna DCC++-tukiasema

Asetettu päälle

DCC on lyhenne sanoista Digital Command Control. Se on järjestelmä, joka on tehty junien digitaaliseen (= itsenäiseen komentoon) ohjaukseen malliradalla. Virta ja tiedonsiirto kulkevat 2 johdolla. Tämä johtuu siitä, että kiskoille syötetään virtaa, mikä muuttaa napaisuutta viestien välittämiseksi.

DCC-järjestelmässä on tukiasema, joka lähettää signaalit radalle. Tämä tukiasema generoi signaalit lähetettäväksi veturien dekoodereille. Jokaisella dekooderilla on yksilöllinen tunnusnumero. Nämä dekooderit voivat purkaa radalla olevat signaalit ja syöttää virtaa moottoriin tai muihin lisävarusteisiin, kuten ajovaloihin. DCC-järjestelmään voidaan kytkeä myös muita asioita, kuten kytkimiä, valaistusta tai signaaleja. Siksi nämä tarvitsevat dekooderin, joka voi purkaa signaalit ja syöttää virtaa.

Järjestelmän suurin ongelma on, että tukiasemat ovat usein erittäin kalliita. Onneksi Gregg Bermanin DCC++-järjestelmä (GitHub, YouTube) on ratkaisu tähän. Hänen järjestelmänsä käyttää tunnettuja Arduino levyjä yhdistettynä moottorisuojaan signaalin tuottamiseen.

Tämänhetkinen sivu 1. Johdanto 1. Johdanto 2. Laitteisto 3. Ohjelmisto 4. Ongelmien ratkaiseminen lähettänyt Verkkosivusto Olen ohjelmistokehittäjä, mutta olen myös erittäin kiinnostunut elektroniikasta.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit