Juotosasemat

Saat ammattimaisia tuloksia joka kerta korkealaatuisten juotosasemien avulla. Tarkka lämpötilan säätö ja ergonominen muotoilu vaivattomaan juottamiseen. Osta nyt ja vie juotostyösi uudelle tasolle!
15 tuloksia Järjestä


3 suosituin Juotosasemat

Mitä eroa on juotosasemalla ja juotosraudalla?

Juotosasema on täydellinen juotostyökalu, joka sisältää yleensä juotosraudan, lämpötilansäätimen ja useimmissa tapauksissa juotostelineen. Juotosaseman avulla voit ohjata ja säätää juotosraudan lämpötilaa, kun taas perinteisellä juottimella on kiinteä lämpötila. Juotostelineen käyttäminen kuuman juotosraudan pitämiseen tekee juottamisesta turvallisempaa ja helpompaa. Lisäksi juotosasemassa voi olla lisäominaisuuksia, kuten sisäänrakennettu kärjenpuhdistin, digitaalinen näyttö ja lepotilatoiminto energian säästämiseksi.

Mikä on paras juotosasema aloittelijoille?

Aloittelijoille tarkoitetussa juotosasemassa on muutamia keskeisiä ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 1. Lämpötilan säätö: Etsi juotosasema, jossa on säädettävä lämpötilansäädin, jotta voit säätää lämpöä tarpeen mukaan erilaisiin juotostöihin.
 2. Helppokäyttöinen: Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja selkeät ohjeet helpottavat aloittelijan juottamisen aloittamista.
 3. Turvaominaisuudet: Juotosasema jalustalla ja lepotilatoiminnolla voi auttaa estämään onnettomuuksia ja säästämään energiaa.
 4. Laatu: Korkealaatuisista materiaaleista valmistettu ja kestämään valmistettu juotosasema tarjoaa paremman juotoskokemuksen.

Velleman on elektroniikkateollisuudessa tunnettu tuotemerkki ja ne tarjoavat erilaisia juotosasemia aloittelijoille. Tässä on muutamia vaihtoehtoja:

 1. Velleman VTSS5: Tämän juotosaseman mukana tulee juotosteline ja peruslämpötilan säätö.
 2. Velleman VTSSC40N: Tämä juotosasema on loistava vaihtoehto asiantuntijoille ja aloittelijoille. Asemassa on digitaalinen näyttö ja säädettävä lämpötilansäädin, jalusta, lepotilatoiminto, nopea lämpenemisaika ja lämpötilan vakaus.

Minkä tyyppistä juotoskärkeä minun tulisi käyttää juotosasemassani?

Tarvittavan juotosraudan kärjen/kynän tyyppi riippuu siitä, minkä tyyppistä juotostyötä aiot tehdä. Tässä on muutamia yleisiä juotosraudan kärkityyppejä ja niiden käyttötarkoituksia:

 1. Kartiomainen kärki: Tämä on yleisin kärkityyppi, ja sitä voidaan käyttää erilaisiin juotostöihin, kuten läpivienteihin.
 2. Talttapiste: Tämä kärki on kartiomaista kärkeä leveämpi ja sitä voidaan käyttää suuremmille pinnoille tai useiden pisteiden juottamiseen samanaikaisesti.
 3. Vino kohta: Tämä kärki on samanlainen kuin talttakärki, mutta siinä on hieman viisto reuna, mikä tekee siitä ihanteellisen SMD-komponenttien juottamiseen.
 4. Veitsen kärki: Tämä kärki on litteä ja sitä voidaan käyttää ylimääräisen juotteen leikkaamiseen ja poistamiseen.
 5. Tarkka piste: Tämä kärki sopii erinomaisesti tarkkuusjuottoon, kuten työskenneltäessä pienten komponenttien kanssa SMD- tai hienojakoisia IC:itä varten.

Mistä tiedän, milloin juotosasemani kärki on vaihdettava?

On olemassa muutamia merkkejä siitä, että on todennäköisesti aika vaihtaa juotosasemasi kärki:

 1. Kärki on muuttunut mustaksi tai haalistunut: Tämä on merkki siitä, että kärki on ylikuumentunut eikä ehkä enää pysty siirtämään lämpöä tehokkaasti.
 2. Kärki on syöpynyt tai kuoppainen: Tämä voi tapahtua ajan myötä hapettumisen tai muiden ympäristötekijöiden vuoksi. Syöpyneet tai vaurioituneet kärjet eivät ehkä pysty siirtämään lämpöä tehokkaasti.
 3. Kärki on kulunut tai vääristynyt: Jos kärki on kulunut tai muotoiltu, se ei välttämättä enää muodosta hyvää yhteyttä piirilevyyn.
 4. Kärki ei lämpene kunnolla: Jos kärki ei lämpene kunnolla, se voi vaurioitua (sisäisesti).
 5. Kärki ei luo sileää ja kiiltävää juotosliitosta: Jos kärki ei luo sileää ja kiiltävää juotosliitosta, se voi vaurioitua ja saattaa olla aika vaihtaa se.

Suosittelemme, että vaihdat kärjen, kun jokin näistä merkeistä ilmenee, jotta juotosasemasi toimii optimaalisesti ja vältetään käyttämiesi komponenttien vaurioituminen.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit