Etsaustyökalut

Piirilevyn itse kehittämisen etuna on, että voit räätälöidä piirilevyn täysin sovellukseesi sopivaksi. Tämä näyttää myös paljon ammattimaisemmalta käytössä.
4 tuloksia Järjestä


3 suosituin Etsaustyökalut

Kuinka voin kehittää piirilevyn itse?

Piirilevyn itse kehittämisen etuna on, että voit räätälöidä piirilevyn täysin sovellukseesi sopivaksi. Tämä näyttää myös paljon ammattimaisemmalta käytössä. Painetun piirilevyn kehittämiseksi itse sinun on käytettävä useita työkaluja. Käsittelet (etsaat) painatuksen pinnan kemiallisesti liuottaaksesi tietyt pinnan osat. Näin radat tehdään oman suunnittelusi mukaan.


Ensin pitää tehdä suunnittelu. Tämä voidaan tehdä erikoisohjelmissa, erityisesti painettujen piirilevyjen suunnittelussa. Tämän jälkeen painatus tulee altistaa UV-valolle. Tämä voidaan tehdä käyttämällä UV-lamppuja valolaatikossa. On tärkeää poistaa ensin suojakalvo piirilevyltä ja asettaa kuvion negatiivi, painettu läpinäkyvälle paperille tai muoville, tulosteen päälle. Tällä tavalla kuparin suojakerros poistetaan paikoista, joissa kuparia ei haluta, jotta se voidaan pestä pois syövyttimellä.


Nyt kun painokuvio on tulosteessa, voit aloittaa etsauksen. Syövytysaineena suositellaan käytettäväksi rauta III -kloridia (FeCl3). Tämä on helpoin käyttää. Ensin on valmistettava etsausneste. Ennen käyttöä se on lämmitettävä noin 40 °C:seen. Aseta tuloste sitten nesteeseen ja liikuta sitä pinseteillä. Tämän prosessin aikana kaikkien raitojen tulee tulla selvästi näkyviin ja kuparin alla oleva materiaali tulee näkyviin. Huuhtele sitten tuloste vedellä, jotta kaikki etsausneste poistuu.


Viimeinen vaihe on jälkikäsittely. Fotoresisti poistetaan. Tämä voidaan tehdä metyloidulla alkoholilla, asetonilla tai alkoholilla. Tämän jälkeen ei enää tarvitse kuin porata reiät ja voit asentaa läpivientejä tarvittaessa. Lisäjälkikäsittelynä voidaan levittää painolakkakerros. Tämä varmistaa, että kupari hapettuu nopeammin ja helpottaa juottamista.Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit