Kaiuttimet

Kaiutin on muunnin, joka muuntaa sähköisen äänisignaalin vastaavaksi ääneksi, jotta projektisi voivat tehdä musiikkia!
14 tuloksia Järjestä


3 suosituin Kaiuttimet

Mitä eroa on summerilla ja kaiuttimella?

Summerit ja kaiuttimet ovat molemmat muuntajia, jotka muuttavat sähköenergian ääneksi. Summerin tuottama ääni on surina, kaksisävyinen tai nopea/hidas ääni. Summerit tuottavat monotonisen äänen pienellä taajuuden vaihtelulla. Summerit kuluttavat suhteellisen vähän energiaa ja ovat halpoja valmistaa, ja siksi niitä käytetään usein sovelluksissa kustannusten ja energian säästämiseksi. Kaiutin toistaa vastaanotetun äänisignaalin laajalla taajuus- ja äänenvoimakkuusalueella, mikä tekee äänestä erittäin selkeän ja terävän. . Kaiuttimet ovat usein kalliimpia ja kuluttavat enemmän energiaa kuin summeri, joten niitä käytetään pääasiassa sovelluksissa, joissa äänenlaadusta ei voida tinkiä, kuten radioissa tai puhelimissa.

Summerien tyypit

Piezo summeri

Tämä summeri sisältää pietsokiteen, joka muuttaa muotoaan jännitteen ollessa päällä. Tämä liike luo sitten ääntä. Tämä summeri voidaan liittää suoraan tasavirtalähteeseen. Tämän etuna on korkea herkkyys, korkea luotettavuus ja alhainen virrankulutus. Summeri voi antaa hyvän äänen tietyllä taajuudella.Tällaista summeria käytetään yleensä turva-, ilmastointi-, mikroaaltouunissa, tulostimissa ja elektronisissa leluissa, joissa lähdön taajuusalueelle ei ole vaatimuksia. Yleisesti ottaen erityisesti elektroniikkatuotteissa.

Sähkömekaaninen summeri

Tämä käyttää magneettia, kalvoa ja kelaa. Kun on jännite, kalvoa vedetään magneettia kohti. Tämä saa myös virran kulkemaan kelan läpi, jolloin syntyy magneettikenttä. Tämä saa kalvon värähtelemään aiheuttaen äänen.Sähkömekaanisten summerien etuna on, että ne voivat luoda vielä voimakkaamman äänen kuin pietsosummeri. Tämä yli 90 db. Myös muut taajuudet ovat mahdollisia, koska siinä on suurempi kotelo ja siten suurempi äänilaatikko.

Aktiivinen ja passiivinen summeri

Aktiivinen summeri antaa äänen heti, kun sen yli on jännite. Tämä ei koske passiivista summeria, joka vaatii ohjaussignaalin äänisignaalin tuottamiseksi.

Miten pietsosummeri kytketään?

Jos summeri koostuu 2 nastasta, puhumme aktiivisesta summerista, jossa on oma ajuripiiri. Tähän pitää kytkeä vain oikea jännite. Pitkä nasta on yleensä plusmerkki ''+'' ja lyhyt nasta on yleensä miinus ''-''. Summerissa voi olla johtoja nastojen sijasta. Tällöin punainen johto on usein plusmerkki ''+'' ja musta johto negatiivinen ''-'' Kun summeri koostuu 3 liitäntäjohdosta/nastasta, se on passiivinen summeri. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä PWM-signaalia (pulssinleveysmodulaatio). Tämä on signaali, joka koostuu pulsseista tietyllä aikavälillä äänenvoimakkuuden määrittämiseksi. PWM-signaali voidaan luoda useimmilla mikro-ohjaimilla, mutta voit myös käyttää yhtä PWM moduuli Käytä aktiivisen summerin ohjaamiseen ilman koodia.

Kaiuttimien tyypit

Sähkömagneettinen kaiutin

Tämä käyttää vaihtuvaa magneettikenttää. Tätä periaatetta tuskin käytetään enää, koska äänenlaatu on huonompi. Kalvo on kytketty kestomagneettiin. Vaihtuva magneettikenttä luodaan käyttämällä kelaa ja ääniinformaatiota sisältävää vaihtovirtaa. Kalvoon vaikuttavat Lorentzin voimat luovat äänen.

Elektrodynaaminen kaiutin

Tämä on yleisimmin käytetty kaiutin. Tämän kaiuttimen kanssa käytämme jatkuvaa magneettikenttää. Virta kulkee jälleen kelan läpi. Kelan käämit kokevat voiman, Lorentzin voiman. Tämä kela on kiinnitetty kalvoon. Tämä kalvo aiheuttaa värinää kelaan kohdistuvan Lorentzin voiman vuoksi.

Muuntimet

Muunnin on laite, joka muuntaa energiaa muodosta toiseen. Äänimuuntimet muuttavat sähkövirran värähtelyksi, joka voidaan siirtää pinnalle toimimaan kaiuttimena. Asentamalla muuntimen esimerkiksi pöydälle tai kaappiin, se vahvistaa tärinää ja toistaa äänen kuten tavalliset kaiuttimet.

Kuinka kytken kaiuttimen/kaiuttimen?

Kaiutin tarvitsee tehokkaan ohjaussignaalin (useista satoihin watteihin). Koska mikro-ohjain, kuten Arduino , ei voi tarjota tätä, tarvitset a vahvistin tarpeellista. Vahvistin, kuten nimestä voi päätellä, vahvistaa pienen ohjaussignaalin, jotta se voi ohjata kaiutinta tietyllä teholla ja impedanssilla.

Mitä kaiuttimen vastusarvo tarkoittaa?

Sähkövastus ilmaistaan ohmeina, tunnetaan myös nimellä vastukset. Mitä pienempi vastus, sitä enemmän virtaa voi virrata kaiuttimen läpi. Jos liität 4 ohmin kaiuttimen vahvistimeen, joka voi käyttää 100 W tehoa 4 ohmilla, saat vahvistimesta kaiken irti. Jos vaihdat kaiuttimen 8 ohmin versioon, saat vain puolet maksimitehosta / äänenvoimakkuudesta.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit