Piirilevyjä

Painettu piirilevy on johtamattomasta materiaalista valmistettu levy. Levylle on levitetty kuparia, joka tunnetaan myös nimellä painojäljet. Painetun piirilevyn tehtävänä on kuljettaa sähköisiä komponentteja.
66 tuloksia Järjestä
Katsottu 50 / 66 Tuotteet


Mikä on painettu piirilevy?

Painettu piirilevy on johtamattomasta materiaalista valmistettu levy. Levylle on levitetty kuparia, joka tunnetaan myös painojäljinä. Painetun piirilevyn tehtävänä on kuljettaa sähköisiä komponentteja. Telat tarjoavat sähköisten komponenttien sähköisen liitännän.

Millaisia painettuja piirilevyjä on olemassa?

Yksipuolinen painettu piirilevy

Yksipuolinen piirilevy on yksinkertaisin tyyppi. Kuparia levitetään vain yhdelle puolelle. Tämä tarkoittaa, että piirilevy sisältää johtavaa materiaalia vain yhdeltä puolelta. Toisella puolella on elektroniset komponentit, jotka on kytketty toisiinsa pohjassa. Se koskee siis tulostuspuolta ja komponenttipuolta. Komponentit juotetaan kuparijäljelle. Etuna on, että ne ovat erittäin käteviä ja halpoja yksinkertaisissa piireissä.

Kaksipuolinen painettu piirilevy

Kaksipuolisella piirilevyllä kuparikerros levitetään painetun piirilevyn molemmille puolille. Näitä käytetään nykyään paljon enemmän kuin yksipuolisia painettuja piirilevyjä. Koska komponentit voidaan liittää kahdelta puolelta, painatus on yleensä pienempi. Tämä on hyödyllistä sovelluksissa, joissa kevyt ja kompakti asennus on tärkeää.

Joustavat piirilevyt

Joustavampiin sovelluksiin voit käyttää joustavaa painettua piirilevyä. Tätä varten materiaalina käytetään polyamidia tai polyesteriä. Tämä eristemateriaali pysyy vahvana ja joustavana ohuessa muodossaan. Tämän materiaalin etuna on, että se säilyttää ominaisuutensa korkeammissa lämpötiloissa.

Materiaali

Yleisimmät painetut piirilevyt on valmistettu paperista tai lasikuidusta (lasikuitu). Paperista tehdyt tulosteet ovat laadultaan huonompia, esimerkiksi heikompia ja hauraampia kuin lasikuidusta valmistetut tulosteet ja imevät paljon kosteutta. Myös tulostusjäljet voidaan usein lisätä vain yhdelle puolelle. Lasikuitutulosteissa on erittäin vahva pohjamateriaali ja ne kestävät erittäin hyvin korkeampia lämpötiloja. Ne ovat erittäin jäykkiä, mikä tekee materiaalista erittäin sopivan raskaammille komponenteille. Lasikuitu takaa erittäin korkean laadun.

Kuinka voin vahvistaa piirin koepisteessä?

On tärkeää aloittaa oikealla painatuksella, joka perustuu piiriisi. Yritä sijoittaa komponentit mahdollisimman lähelle toisiaan (huomaa myös, että jäähdytyselementti on asennettava sen mukana). Yleensä pidät ylä- ja alaosaa, ylhäällä työnnät komponentit piirilevyn reikien läpi ja alaosassa juotat ne saarekkeisiin. Tämä voidaan tehdä juotosraudalla ja juotostinalla. Älä unohda ylimääräistä johtoa kytkeäksesi komponentteja, jotka ovat kauempana toisistaan.
Asiakkaiden arvostelut tuotteesta Piirilevyjä

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit