Elektrolyyttikondensaattorit

Elektrolyyttikondensaattori on kondensaattorin erityinen versio, joka mahdollistaa suuren kapasiteetin toteuttamisen suhteellisen pienessä tilavuudessa.
30 tuloksia Järjestä


3 suosituin Elektrolyyttikondensaattorit

Mikä on kondensaattori?

Kondensaattori on elektroninen komponentti, joka varastoi sähkövarausta. Se on olennainen osa monissa sähkö- ja elektroniikkapiireissä, ja sillä on keskeinen rooli näiden piirien käyttäytymisen muokkaamisessa. Kondensaattoreita on monenlaisia, ja niitä voidaan käyttää monenlaisiin toimintoihin, mukaan lukien energian varastointi, tehonkäsittely, suodatus ja kytkentä.

Kondensaattorin perusrakenne koostuu kahdesta johtavasta levystä, jotka on erotettu johtamattomalla materiaalilla, jota kutsutaan dielektriseksi. Kun jännite syötetään kondensaattorin levyjen yli, virta kulkee yhteen levyyn ja toisesta ulos. Tämä johtaa varauksen kertymiseen levyille, mikä luo sähkökentän eristeessä. Tämän sähkökentän voimakkuus on verrannollinen levyjen yli syötettyyn jännitteeseen ja levyille varastoidun varauksen määrään. Tämä tunnetaan kapasitanssina.

Kondensaattoreita on eri tyyppejä niiden rakenteen, materiaalien, eristeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Jotkut yleisimmistä tyypeistä ovat keraamiset kondensaattorit, tantaalikondensaattorit, alumiiniset elektrolyyttikondensaattorit, kalvokondensaattorit jne. Jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, kuten lämpötila- ja taajuusvaste, stabiilius ja kyky käsitellä suurjännitettä tai suurvirtaa sovellukset.

Millaisia kondensaattoreita on olemassa?

Saatavilla on monia erilaisia kondensaattoreita, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet. Jotkut yleisimmistä tyypeistä ovat:

 1. Keraamiset kondensaattorit: Näitä kondensaattoreita käytetään laajalti erilaisissa piireissä ja sovelluksissa niiden vakauden ja luotettavuuden vuoksi. Ne on valmistettu keraamisesta materiaalista ja ovat usein kooltaan pieniä, joten ne ovat ihanteellisia käytettäväksi kannettavissa laitteissa ja pienikokoisissa piireissä.
 2. Tantaalikondensaattorit: Nämä kondensaattorit on valmistettu tantaalimetallista ja niillä on korkea vakaus ja luotettavuus. Niitä käytetään usein sovelluksissa, jotka vaativat korkeaa suorituskykyä ja pientä vuotovirtaa, kuten älypuhelimissa ja muissa kannettavissa laitteissa.
 3. Alumiiniset elektrolyyttikondensaattorit: Näillä kondensaattoreilla on erittäin suuri kapasitanssi, ja niitä käytetään laajalti virtalähteissä, äänilaitteissa ja muissa sovelluksissa, jotka vaativat suurta tehoa ja korkeajännitteisiä ominaisuuksia.
 4. Filmikondensaattorit: Nämä kondensaattorit on valmistettu ohuesta metalli- tai muovikalvosta, ja niillä on erinomainen vakaus ja pienet häviöominaisuudet. Niitä käytetään korkeataajuisissa ja erittäin tarkoissa sovelluksissa, kuten audiolaitteissa, virtalähteissä ja muissa tarkkuuspiireissä.
 5. Super kondensaattorit tai Ultrakondensaattorit: Nämä ovat korkean kapasitanssin kondensaattoreita, jotka voivat varastoida paljon energiaa ja ovat hyödyllisiä sovelluksissa, kuten energian varastoinnissa ja regeneratiivisessa jarrutuksessa hybridisähköautoissa.
 6. Muuttuvat kondensaattorit: Näillä kondensaattoreilla on muuttuva kapasitanssi ja niitä käytetään sovelluksissa, kuten radiovirityksessä, piirien virittämisessä ja muissa sovelluksissa, joissa kapasitanssia on säädettävä.

Tämä luettelo ei ole tyhjentävä, on olemassa muun tyyppisiä kondensaattoreita, kuten kiillekondensaattorit, paperikondensaattorit, lasikondensaattorit, muun muassa, jokaisella niistä on erityisiä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä sopivia tiettyihin sovelluksiin, mutta eivät muihin.

Mitkä ovat tyypilliset kondensaattorin sovellukset?

Kondensaattoreilla on laaja valikoima sovelluksia elektronisissa ja sähköpiireissä, koska ne pystyvät varastoimaan sähköenergiaa. Tässä on joitain yleisiä kondensaattoreiden sovelluksia:

 1. Virtalähteet: Kondensaattoreita käytetään laajalti virtalähteissä jännitteen vaihteluiden tasoittamiseksi ja tasaisen jännitteen tuottamiseksi kuormaan. Niitä voidaan käyttää myös suodattimena poistamaan ei-toivotut taajuudet virtalähteestä.
 2. Suodatus: Kondensaattoreita käytetään usein suodattimissa poistamaan ei-toivottuja taajuuksia tai kuljettamaan tiettyjä taajuuksia piirin läpi. Niitä voidaan käyttää myös aktiivisissa suodattimissa vahvistuksen tai vahvistuksen aikaansaamiseksi.
 3. Kytkentä: Kondensaattoreita käytetään kytkentäpiireissä siirtämään energiaa piiristä toiseen ilman, että piirit vaikuttavat suoraan toisiinsa. Tämä tehdään usein DC-siirtymien estämiseksi tai signaalien siirtämiseksi eri impedanssitasojen välillä.
 4. Ajoitus ja oskillaattorit: Kondensaattoreita käytetään ajoitus- ja oskillaattoripiireissä jaksollisten signaalien tuottamiseen. Niitä voidaan käyttää myös oskillaattorien taajuuden ohjaamiseen
 5. Energia varasto: Kondensaattoreita käytetään myös energian varastointijärjestelmissä, kuten sähköajoneuvoissa, tuuli- ja aurinkojärjestelmissä. Ne voivat varastoida energiaa lyhyessä ajassa ja vapauttaa sen nopeasti kuormaan.

Kuinka kytkeä kondensaattori?

Kondensaattorin kytkeminen piiriin on suhteellisen yksinkertaista. Tässä on perusvaiheet kondensaattorin kytkemiseksi:

 1. Huomioi napaisuus kytkettäessä polarisoitua kondensaattoria: Jotkut kondensaattorityypit, kuten elektrolyyttikondensaattorit, ovat polarisoituja ja ne on kytkettävä tietyssä asennossa. Polarisoidun kondensaattorin positiivinen johdin on yleensä pidempi kuin negatiivinen ja ne on kytkettävä vastaavasti.
 2. Kytke mikä tahansa napa tai polarisoidulla kondensaattorilla negatiivinen napa piirin maahan tai negatiiviseen linjaan.
 3. Kytke kondensaattorin toinen / positiivinen napa piirin positiiviseen puolelle.
 4. Vaihtoehtoisesti lisää vastus vähentääksesi virtaa.

On tärkeää huomata, että erityyppisillä kondensaattoreilla voi olla erilaiset tekniset tiedot ja käsittelyyn liittyvät varotoimet, kuten jännite, lämpötila ja nimellisjännite, ja myös suunniteltavalla piirityypillä voi olla erilaisia vaatimuksia, esimerkiksi suurtaajuuspiiri voi olla erilainen. niillä on erilaiset kapasitanssi-, ESR- ja impedanssivaatimukset kuin matalataajuisilla piireillä. Katso aina käyttämäsi kondensaattorin tietolehti ja tarkista, onko sen liittämiseen olemassa erityisiä ohjeita tai varotoimia.
Asiakkaiden arvostelut tuotteesta Elektrolyyttikondensaattorit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit