1,75 mm ABS-filamentti

ABS-filamentti (Acrylonitrile Butadiene Styrene) on toinen yleisesti käytetty 3D-tulostinmateriaali. Käytetään parhaiten kestävien osien valmistukseen, joiden on kestettävä korkeampia lämpötiloja.
11 tuloksiaJärjestä


3 suosituin 1,75 mm ABS-filamentti

Millaisia filamentteja 3D-tulostukseen on olemassa?

PLA

Jos vain esineesi muoto on tärkeä, se on suositeltavaa aina PLA käyttää. PLA tarkoittaa polymaitohappoa tai polylaktidia. 3D-tulostuksen kanssa PLA käytetään raaka-aineena langan muodossa. Tämän yleensä paksuus on 1,75 mm. Voit mennä pidemmälle PLA käyttää myös nopeiden prototyyppien tai tarkkojen tulosteiden valmistukseen. Tulostuslämpötila on 180-230°C. Tulostusnopeus voi vaihdella 25-100 mm/s.

ABS

ABS on kestomuovi ja kopolymeeri, jota käytetään jäykille, vahvoille esineille. Se on muotoa säilyttävä materiaali, eikä sillä ole juurikaan taipumusta virua. Viruminen on pitkään kuormitetun materiaalin pysyvää muodonmuutosta. Hehkulanka voi kuitenkin vääntyä hieman tulostuksen aikana. ABS on hieman vahvempi ja kovempi kuin PLA. Tulostuslämpötila on 220-260°C. Tulostusnopeus voi vaihdella välillä 25-70 mm/s.

PETG

PETG sille on ominaista lujuus, kiilto ja se, että sitä voidaan käyttää ympäristöissä, joissa lämpötila on hieman korkeampi. Tämän filamentin ominaisuudet PLA sisään ABS enemmän yhdistetty. Se on sekä vahva että helppokäyttöinen. Se myös vääntyy vähemmän tulostuksen aikana. Mehiläinen PETG tulostuslämpötila on 230-250°C, tulostusnopeus 25-75 mm/s.

TPE

Tällä filamentilla on se ominaisuus, että se pysyy erittäin joustavana myös painatuksen jälkeen. Siksi se soveltuu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta joustavuutta. Lisäksi TPE on erittäin kulutusta kestävä. Se voi myös tarjota lisäpitoa painetuille esineille ja sitä voidaan käyttää iskunvaimentimena. TPE vaatii kuitenkin hyvin säädetyn tulostuslämpötilan ja hieman pienemmän tulostusnopeuden kuin toinen filamentti. Tulostuslämpötila on 210-235°C, mutta se riippuu enemmän filamentin koostumuksesta ja tulostusnopeudesta, joka on 15-35 mm/s.

TPU

TPU on samanlainen kuin TPE ja sille on myös tunnusomaista sen korkea elastisuus. Se on erittäin kulutusta kestävä ja kestää öljyä, rasvaa ja kemikaaleja. Lisäksi TPU joustava, joustava ja lämmönkestävä. Ero TPE:n ja TPU, onko tuo TPU kiinteämpi kuin TPE. TPU sen tulostuslämpötila on 220-250 °C. Tulostusnopeus on noin 20-30 mm/s.

TYÖ

TYÖ koostuu sekoituksesta korkealaatuista PLA ja PHA. Tämä tekee siitä vahvemman, kovemman ja säänkestävämmän kuin PLA. Sillä on antistaattisia ominaisuuksia ja korkeampi lämpötilankesto. Sen etuna on myös vähäinen tai ei lainkaan vääntymistä. TYÖ sen tulostuslämpötila on 260-280°C ja tulostusnopeus 30-60 mm/s.

LANTIAT

LANTIAT tarkoittaa iskunkestävää polysyreeniä. Tämä tarkoittaa, että se on polystyreeni, jossa on ylimääräisiä lisäaineita, jotka tekevät siitä kevyen ja kestävän. LANTIAT on helppo maalata ja liimata. Lisäksi se tuskin vääntyy. Filamenttia käytetään usein pohjafilamenttina tai tukimateriaalina. LANTIAT sen tulostuslämpötila on 220-270°C ja tulostusnopeus 25-70 mm/s.

PMMA

Tämä filamentti kestää hyvin UV-säteitä, sillä on hyvä kulutus- ja iskunkestävyys sekä korkea veto- ja taivutuslujuus. Hehkulanka on läpinäkyvä ja kevyt. Läpinäkyvyydellä voi olla monia etuja 3D-tulostuksessa PMMA voidaan käyttää melkein missä tahansa. Huono puoli on, että tulostaminen on vaikeampaa kuin PLA / ABS. Tulostuslämpötila on 230-250°C.

3D-tulostettujen esineiden viimeistely

Rajaa

Kun 3D-tulostus tulee ulos tulostimesta, aloitat yleensä rajaamalla objektin. Pienen kanssa mittasarja voit helposti poistaa ylimääräisen filamentin, kuten tulostusvirheet, reunat ja tuet.

Hionta, huutokauppa tai rumpu

3D-tulostus voidaan viimeistellä monella eri tavalla. Jos sinulla on paljon epäsäännöllisyyksiä, voit valita hionnan. Tämä voidaan tehdä hiekkapaperilla, mutta voit tehdä tämän myös rummuttamalla. Tämä on mekaaninen tapa hioa tai kiillottaa. Hiomapaperilla hiottaessa sileys voidaan valita helposti hiekkapaperin karkeuden mukaan. Hionta soveltuu erittäin hyvin suurille pinnoille Rummutettaessa työkappale sijoitetaan astiaan, jossa on hiomarakeita. Kauhaa pyörittämällä rakeet liikkuvat työkappaletta vastapäätä ja työkappale hiotaan. Sen etuna on, että se on mekaaninen ja vaatii siksi vähän käsityötä. Huono puoli on, että se on pitkä prosessi, joka voi kestää useita tunteja. Hienompaa ja yksityiskohtaisempaa työtä varten voit viimeistellä projektin sarjalla huutokauppatimantti.

Helmi säteet

Voit viimeistellä työsi myös helmipuhalluksella. Tämän avulla voit puhaltaa pieniä materiaalin rakeita työkappaleen päälle, jolloin työkappaleesta tulee tasaisempi. Se, kuinka aggressiivisesti materiaalia poistetaan, voidaan valita eri raekoon mukaan. Haittapuolena on, että helmipuhallus on tehtävä suljetussa tilassa, mikä rajoittaa työkappaleen mittoja. Lisäksi se on manuaalinen toimenpide, jota ei voida automatisoida.

Höyryn tasoitus

Voimme myös tehdä höyryn tasoitusta. Tämä on fysiokemiallinen prosessi, joka voi tiivistää ja tasoittaa termoplastisia polymeerejä. Se on erittäin hallittava prosessi, joka mahdollistaa toistettavat tulokset ilman, että tuotteesi mekaaniset ominaisuudet heikkenevät. Monimutkaiset epäsäännöllisyydet voidaan myös tasoittaa.

Liimaus

Joskus on parempi tulostaa esine useissa osissa. Tässä tapauksessa osat on liimattava yhteen tulostuksen jälkeen. Tämä on helppo tehdä 3D-tulostettujen työkappaleiden liimalla.

Galvanointilaite

Galvanointi on ohuen metallikerroksen levittämistä esineeseen. Tämä voi olla koristeellinen, mutta myös toimiva. Se antaa metallin ulkonäön ja parantaa mekaanisia ominaisuuksia. Tämä vaatii sileän pinnan.

Maalata

Lopuksi voit myös maalata esineesi. Maalaamista edeltää yleensä hionta ja mahdollisesti pohjamaali. Tämä kerros varmistaa maalin paremman tarttuvuuden. Tätä käytetään usein prototyypeissä, mutta sitä voidaan käyttää myös valmiissa tuotteissa.

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit