Miten rele toimii?

Asetettu päälle
Rele 5V Rele 5V

Mikä on rele?

Rele on sähkömagneettikäyttöinen kytkin, joka voi avata tai sulkea minkä tahansa määrän kytkinkoskettimia.

Suhteellisen pienellä jännitteellä rele voi siten kytkeä (paljon) suuremman jännitteen. Releitä käytetään esimerkiksi suuren sähkölaitteen ohjaamiseen mikrokytkimellä. Mikrokytkimen tarvitsee nimittäin kuljettaa vain virta ja jännite käämiin, ei kytkettävän laitteen suurta virtaa. Tämän seurauksena korkea (ja mahdollisesti vaarallinen) jännite ei koskaan saavuta kytkintä.
Aikataulu rele Aikataulu rele

Miten rele toimii?

Releen tärkein osa on kela, joka luo sähkömagneettisen kentän, kun siihen kytketään jännite. Tämä muuttaa releen kytkimeksi.

Sähkömagneettinen kenttä tekee kelan rautaytimen magneettiseksi, mikä vetää metallikytkimen itseään puoleensa.

Tämä saa kytkimen (kytketty "yhteiseen" liittimeen) kytkeytymään yhteen koskettimista.

Kun jännite poistetaan uudelleen, kytkin ponnahtaa takaisin alkukoskettimeen.

Kuinka käytän relettä?

Releet ovat saatavilla käyttövalmiina moduuleina; releillä ja sitä tukevalla elektroniikalla varustettu printti, jota voidaan käyttää välittömästi. Kun rele on integroitava omaan projektiisi, erillinen rele on joissain tapauksissa parempi valinta. Seuraavat seikat on silti otettava huomioon:
  • Rele voi helposti pyytää noin 50 mA, suuri osa I/O:sta on rajoitettu 20 mA:iin, joten transistori ohjaamaan relettä on toivottavaa.
  • Releen rinnalla oleva diodi on tärkeä ylimääräisen virran poistamiseksi, kun rele kytketään pois päältä. Käämi pitää virtaa, joka virtaa takaisin piiriin releen katkaisun jälkeen.
Rele esimerkki Rele esimerkki
Johtopäätös
Rele on välttämätön elektroniikan kytkemiseen, joka vaatii enemmän virtaa tai jännitettä kuin mikro-ohjain pystyy syöttämään. Se myös säästää vaaratilanteita pitämällä piirit erillään toisistaan. Sen täydelliseksi suojaamiseksi voidaan käyttää optoerotinta.
5V rele 10A5V rele, jonka kytkentäkapasiteetti on 10A. Releen avulla voidaan kytkeä paljon suuremman tehon (10A, 250VAC) piiri suhteellisen pienellä virralla. Loppu varastosta € 2,00
Relemoduuli 5V5V relemoduuli optoerottimella korkeajännitelaitteiden turvalliseen ohjaukseen. Pieni koko, helppokäyttöinen käyttöliittymä, jopa 10 A:n kahvat, plug-and-play-rakenne ja merkkivalo luotettavaa toimintaa varten. Loppu varastosta € 2,60
lähettänyt Verkkosivusto Olen kiinnostunut elektroniikasta, ohjelmoinnista ja erityisesti näiden yhdistämisestä. Opencircuit kirjoitan blogeja, joissa selitän kuinka elektroniikka ja moduulit toimivat.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit