MQ kaasuanturimoduulit

Asetettu päälle
MQ kaasuanturimoduulit MQ kaasuanturimoduulit

MQ kaasuanturi

MQ-sarjan kaasuanturit koostuvat tällä hetkellä 17 eri anturista eri kaasujen pitoisuuksien mittaamiseen. Nämä komponentit sisältävät pienen lämmityselementin kaasuanturilla, joka on herkkä tietylle kaasulle. Anturit antavat analogisen signaalin kaasupitoisuudesta ja ovat melko helppoja kytkeä.

Kun tämä anturi ei havaitse kaasua, lähtöjännite on alhainen. Kun kaasupitoisuus kasvaa, tämän anturin lähtöjännite kasvaa.
MQ-anturin kaavio MQ-anturin kaavio
MQ-anturin muoto MQ-anturin muoto

Lämmityselementti

Lämmityselementti ja sen jännite ovat erittäin tärkeitä. Joissakin MQ-antureissa on lämmityselementti, joka toimii 2V:lla, toisissa 5V:lla ja joissakin antureissa tätä on lisättävä portaittain. Tämä voidaan parhaiten ratkaista PWM-signaalilla varustetulla mikro-ohjaimella (esimerkiksi transistorilla, koska lämmityselementti vaatii paljon virtaa).

Anturit, joissa on elementti, joka vaatii 5V tai 6V, voivat helposti lämmetä 50-60 asteeseen. Lisäksi elementin on esilämmitettävä noin 3 minuuttia ennen kuin ulostulo on riittävän vakaa luettavaksi.

Polttaa

Jotkut MQ-anturit vaativat myös "palamisen", jota kutsutaan myös "esilämmitykseksi". Tämä tarkoittaa, että lämmityselementin tulee palaa 12-24 tuntia. Näitä moduuleja ostettaessa ne tulee ensin kytkeä vaadittuun jännitteeseen 12-24 tunnin ajaksi, jotta saadaan luotettavampia tuloksia.

Katso aina nämä tiedot teknisistä tiedoista!

MQ kaasuanturimoduuli

Onneksi tässä MQ-anturisarjassa on myös MQ-anturimoduulisarja. Näissä moduuleissa on tarvittava elektroniikka anturin ohjaamiseen lisäten potentiometrillä digitaalista laukaisusignaalia varten.

+5V -----> 5V
DOUT -----> 0V tai 5V (herkkyys säädettävissä potentiometrillä)
AOUT -----> Analoginen lähtö
GND -----> MAA

MQ-anturin lukeminen Arduino

Anturin lukeminen Arduino vaatii vähän koodia, analogReadilla voidaan lukea nykyinen arvo.
MQ-3 Alkoholianturi MQ-3 Alkoholianturi
lähettänyt Verkkosivusto Olen kiinnostunut elektroniikasta, ohjelmoinnista ja erityisesti näiden yhdistämisestä. Opencircuit kirjoitan blogeja, joissa selitän kuinka elektroniikka ja moduulit toimivat.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit