Aloita ESP8266:n käyttö

Asetettu päälle
ESP8266 ESP-01S WIFI-moduuliESP8266 WiFi-moduuli esiteltiin TTL "Serial to Internet" -moduulina sen esittelyssä. Kätevä Arduino levyjen liittämiseen Internetiin. Varastossa € 4,65

ESP8266

ESP8266 on edullinen mikroprosessori, jossa on Wi-Fi-ominaisuus ja täydellinen TCP/IP-pino. ESP8266 on kiinalaisen valmistajan kehittämä ja valmistama Espressif-järjestelmät Shanghaista Integroidun WiFi-vaihtoehdon ansiosta tästä mikroprosessorista on tullut erittäin suosittu lyhyessä ajassa. Aluksi, koska sirua pidettiin halvana vaihtoehtona tarjota Arduino -levylle WiFi, mutta pian todelliset nörtit (ja sanon nörtit äärimmäisellä kunnioituksella), että sisäänrakennettu mikroprosessori ja käytettävissä olevan (flash) muistin määrä ylittivät huomattavasti Arduino levyjen kapasiteetin ja mahdollisuudet. Vain muutama data yhdellä silmäyksellä
 • Prosessori: L106 32-bittinen RISC-mikroprosessoriydin, joka perustuu Tensilica Xtensa Diamond Standard 106Micro -suorittimeen, joka toimii 80 MHz:llä
 • Muisti:
  • 32 KiB ohjemuistia
  • 32 KiB käskyvälimuisti
  • 80 KiB käyttäjätietomuistia
  • 16 KiB ETS järjestelmädata RAM
 • Ulkoinen QSPI-salama: jopa 16 MiB tuettu (512 KiB - 4 MiB tyypillisesti mukana)
 • IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi
  • Integroitu TR-kytkin, balun, LNA, tehovahvistin ja vastaava verkko
  • WEP- tai WPA/WPA2-todennus tai avoimet verkot
 • 16 GPIO-nastaa
 • SPI
 • I²C (ohjelmistototeutus)
 • I²S-liitännät DMA:n kanssa (nastajen jakaminen GPIO:n kanssa)
 • UART omistetuissa nastoissa sekä vain lähetys UART voidaan ottaa käyttöön GPIO2:ssa
 • 10-bittinen ADC (peräkkäinen approksimaatio ADC)
Arduino yhteisön varhaisen käyttöönoton vuoksi oli ilmeistä, että haluttiin ohjelmoida tämä tehokas mikroprosessori Arduino IDE:n kanssa. Tässä viestissä yritän selittää askel askeleelta, mitä sinun on tehtävä tämän mahdollistamiseksi.

1) Lataa ja asenna Arduino IDE

ladata ja asenna Arduino Integrated Development Environment (IDE) käyttöjärjestelmään (OS), jossa pöytätietokoneesi tai kannettava tietokoneesi (on Windows-, Linux- ja Mac-versioita) toimii.
Lataa Arduino IDE Lataa Arduino IDE
Lataamisen jälkeen sinun tulee purkaa (purkaa tai purkaa) vastaanotettu tiedosto ja asentaa se. Tämä asennus on erilainen käyttöjärjestelmäkohtaisesti, mutta se on selvästi ilmoitettu Arduino verkkosivustolla. Asennuksen jälkeen voit heti aloittaa Arduino IDE:n käytön.
Aloitusnäyttö Arduino IDE Aloitusnäyttö Arduino IDE
Jotta voimme käyttää IDE:tä ESP8266-mikroprosessorin kanssa, meidän on suoritettava vielä muutama vaihe.

2) Asenna " Arduino ydin ESP8266 WiFi-sirulle"

Arduino IDE:ssä osoitteessa "toimielimet" seuraava URL tulee syöttää ""Hallituspäälliköiden muut URL-osoitteet:” (katso punaisella merkitty laatikko) http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.jsonOle hyvä ja lue siinä oleva selitys README.md tiedosto ja laajennettu dokumentointi!
toimielimet toimielimet
Lisää hallituksen johtajan URL-osoitteita voidaan syöttää. Sinun on sitten asetettava ne peräkkäin ja erotettava ne pilkulla (,). Vaihtoehtoisesti voit myös muuttaa polkua, jossa projektisi sijaitsevat ( Luonnoskirjan sijainti) säätää. Oletuksena tämä viittaa "Asiakirjatkansio:C:\Käyttäjät\\Documents\ Arduino \.. ja se on loistava paikka! Voit säätää muita asetuksia tarpeen mukaan. Yllä on asetukset, joista pidän. Kun olet tehnyt säädöt, napsauta [OK] esp8266 ydin asennettu. Voit asentaa tämän valitsemalla [Tools] > [Board] > [Boards Manager]. Kirjoita suodattimeksi " esp8266 ". Uusin versio on tällä hetkellä 2.4.2.

3) Tiedostojärjestelmä sirulla

Yksi ESP8266:n hienoista ominaisuuksista on, että se sisältää flash-muistin. Flash-muisti on muisti, joka säilyttää sisällön jopa ilman jännitystä. Vertaa sitä SD-korttiin. Flash-muisti on levystä riippuen kooltaan 512kB - 16MB(!). Osaa tästä flash-muistista käytetään ohjelman tallentamiseen. Jäljelle jäävä voidaan järjestää tiedostojärjestelmäksi (ns. SPI Flash -tiedostojärjestelmä -SPIFFS-. Voit käyttää tätä tiedostojärjestelmää ohjelmassasi paitsi (esimerkiksi mittaus)tietojen tallentamiseen, myös esimerkiksi web-sivun tai asetustiedoston sisällön tallentamiseen (index.html).A index.html on sitten tietysti osa ohjelmaasi ja kehität ESP8266:n ulkopuolella. Jotta voit käyttää SPI-tiedostojärjestelmää tämän tyyppisille tiedostoille, sinulla on oltava "kytkeä" Arduino Projects -kansiossasi. Saat laajennuksen tässä alkaen. Siirry tälle github-sivulle ja napsauta vihreää painiketta.
SPI Flash -tiedostojärjestelmän lataus SPI Flash -tiedostojärjestelmän lataus
Valitse sitten [Lataa ZIP]. Mene nyt omaan"SketchLocation"-kansio ja luo siihen uusi kansio"työkaluja” päällä (jos sitä ei jo ole). Pura juuri lataamasi zip-tiedosto tähän työkalut-kansioon. Nyt luodaan useita uusia kansioita, joihin laajennus sijoitetaan. Polku näyttää suunnilleen tältä:/tools/ESP8266FS/tool/esp8266fs.jarKäynnistä Arduino IDE uudelleen. Kohdassa [Työkalut] näet nyt uuden vaihtoehdon: "ESP8266 Sketch Data Upload
Tietojen lataus Tietojen lataus
Voit nyt luoda uuden kansion kansioon, jossa ohjelmasi sijaitsee nimeltä "päivämäärät" tehdä. Kaikki tiedostot, jotka lisäät myöhemmin tähän kansioon, merkitään "ESP8266 Sketch Data Upload" voidaan sijoittaa ESP8266:n SPIFFS-tiedostojärjestelmään (jos tietysti on tarpeeksi tilaa). Korttisi valinnassa tulee oikean tyyppisen korttityypin lisäksi ilmoittaa myös kuinka paljon tilaa Flash-muististasi haluat käyttää tiedostojärjestelmään (ennen kuin lataat ohjelman ESP8266:een!). Normaalisti haluat tehdä tästä mahdollisimman suuren, mutta jos "Tietoja The Airista” haluat laittaa ohjelmia ESP8266:een (eli ilman fyysistä yhteyttä, mutta WiFin kautta), niin sinun on otettava huomioon, että kahdesti tarvitset ohjelmasi koon tähän. Jäljelle jäävää voidaan käyttää tiedostojärjestelmänä.
Hallituksen valinta Hallituksen valinta

4) Asenna lisäkirjastoja

Nyt kun sinulla on Arduino IDE, jonka avulla voit ohjelmoida ESP8266:t (salama) huomaat, että loistavien ihmisten kehittämä ohjelmisto, jonka avulla voit toteuttaa monimutkaisia projekteja ilman, että sinun tarvitsee itse keksiä pyörää uudelleen. Tämä ohjelmisto tarjotaan usein kirjaston muodossa, eikä sinun tarvitse kirjastoa vain käyttääksesi Esimerkiksi kirjasto, joka muuntaa ESP8266:n a telnet-palvelin (Telnet-palvelimen kanssa voit käyttää a telnet-asiakas kirjaudu sisään ESP8266:een työpöydällä tai kannettavalla tietokoneella). Tätä varten näyttää olevan useita kirjastoja. Otetaanpa esimerkkinä TelnetStream kirjoittaja John Drassy. Minkä jälkeen Googlaamalla löydämme ohjelmiston Tämä github-sivu. Jan Drassy on hyvin lyhyt selitystensä kanssa, mutta onneksi löytyy kansio, jossa on esimerkkejä (no, yksi esimerkki). Asenna kirjasto napsauttamalla vihreää latauspainiketta ja valitsemalla "Lataa ZIP".
Telnet lataus Telnet lataus
Muista, mihin tallensit zip-tiedoston. Mene nyt Arduino IDE:hen ja valitse [Luonnos > Sisällytä kirjasto > Lisää .ZIP-kirjasto]
Lisää ZIP-kirjasto Lisää ZIP-kirjasto
Näyttöön tulee valintaikkuna, josta valitset juuri lataamasi tiedoston.
Valitse zip-tiedosto Valitse zip-tiedosto
Kirjasto on nyt asennettu ja käyttövalmis. Useimmissa kirjastoissa on useita esimerkkiohjelmia, joiden avulla voit oppia käyttämään kirjastoa.
telnet esimerkki telnet esimerkki
(anteeksi, kuva on hieman leikattu)
Telnet-testausohjelma Telnet-testausohjelma

5) Ohjelmointi

Nyt kun IDE on asennettu, tarvitset vain USB –TTL-sovittimen ESP8266:n fyysiseen liittämiseen. Voit käyttää tähän valmis (tai hakkeroitua) ESP-01 ohjelmoijaa tai muuta yleisohjelmoijaa, esimerkiksi CH340 tai PL2303HX pohjalta.
lähettänyt Verkkosivusto Willem Aandewiel (1955) on tausta elektroniikasta ja digitaalitekniikasta. Suurimman osan työelämästään hän on kuitenkin työskennellyt automaation parissa, jossa hän on työskennellyt lähes kaikilla aloilla ohjelmoijasta projektijohtajaan ja projektipäälliköön. Willem oli yksi ensimmäisistä hollantilaisista, joilla oli mikrotietokone (KIM-1, 1976) aikana, jolloin PC:tä ei ollut vielä keksitty. Nykyään hän keskittyy pääasiassa pienten mikroprosessoreilla varustettujen elektronisten piirien suunnitteluun ja tuotantoon. Hänen "elämäntehtävänsä" on saada ihmiset innostumaan omien elektronisten piirien, mikrotietokoneiden ja ohjelmoinnin tekemisestä.

Kommentit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit