Sisäänrakennetut potentiometrit

Sisäänrakennetut potentiometrit on tarkoitettu jatkuvasti muutettaviin asetuksiin, kuten äänenvoimakkuuden, virran tai jännitteen säätöön.
11 tuloksia Järjestä


3 suosituin Sisäänrakennetut potentiometrit

Mikä on potentiometri?

Potentiometri, joka tunnetaan myös nimellä "potti", on eräänlainen muuttuva vastus, jota käytetään yleisesti säätämään sähköisen signaalin tasoa piirissä. Potentiometrit ovat monipuolisia komponentteja, joita voidaan käyttää monenlaisissa sovelluksissa, mukaan lukien audiolaitteet, autojärjestelmät ja teollisuuden ohjausjärjestelmät.

Yksi potentiometrin käytön tärkeimmistä eduista on sen kyky säätää sähköisen signaalin tasoa piirissä. Esimerkiksi audiojärjestelmässä potentiometriä voidaan käyttää äänenvoimakkuuden säätämiseen. Potentiometrin nuppia kääntämällä napojen välinen vastus muuttuu, jolloin vahvistimeen lähetetään eri tasoinen signaali.

Potentiometrejä voidaan käyttää myös antureina monissa sovelluksissa. Esimerkiksi robotiikassa potentiometriä voidaan käyttää asentoanturina robottikäsivarren asennon määrittämiseen. Muissa sovelluksissa, kuten venymäantureissa, potentiometrejä voidaan käyttää fyysisten voimien tai siirtymien mittaamiseen.

Potentiometrejä on erilaisia niiden rakenteiden ja ominaisuuksien perusteella, kuten lineaarinen potentiometri, logaritminen potentiometri ja digitaalinen potentiometri. Niissä on eri resistiiviset elementit, ja ne tarjoavat erilaiset sähköiset ominaisuudet, kuten vastusalueen, toleranssin jne. On tärkeää valita oikea sovelluksesi erityisvaatimusten perusteella.

Miten potentiometri toimii?

Potentiometri koostuu resistiivisestä elementistä, pyyhkimestä ja kahdesta liittimestä.

Resistiivinen elementti on tyypillisesti valmistettu hiilestä tai kermetistä ja se on nauhan tai kiskon muodossa. Liuskan tai raidan vastusarvo on esimerkiksi 10K ohmia. Pyyhin on liikkuva kosketin, jota voidaan säätää kiskoa pitkin kahden liittimen välisen vastuksen muuttamiseksi.

Kun pyyhin on asetettu kiskon toiseen päähän, se tulee kosketuksiin yhteen liittimestä, tämä tunnetaan nimellä "low end" -liitin, ja vastus sen ja toisen liittimen, "high end" -liittimen välillä. , on minimissä. Kun pyyhin on asetettu kiskon toiseen päähän, se koskettaa toista napaa ja vastus alemman ja yläpään liittimen välillä on maksimissaan.

Kun säädät pyyhkimen asentoa, se muuttaa alemman ja keskiosan välistä vastusta, mikä puolestaan muuttaa piirin läpi kulkevan virran määrää.

Kuinka kytkeä potentiometri?

On olemassa useita tapoja kytkeä potentiometri piiriin, ja erityinen menetelmä riippuu piirin tyypistä ja halutusta sovelluksesta.

Tässä on joitain yleisiä tapoja kytkeä potentiometri:

 1. Jännitteen jakaja: Jännitteenjakajaksi voidaan kytkeä potentiometri, jonka avulla voit säätää piirin jännitetasoa. Tässä kokoonpanossa potentiometrin toinen pää on kytketty jännitelähteeseen, keskimmäinen liitin on kytketty piiriin ja potentiometrin toinen pää on kytketty maahan. Näin keskiliittimen jännitettä voidaan säätää potentiometrin nuppia kiertämällä.
 2. Nykyinen ohjaus: Potentiometri voidaan kytkeä myös sarjaan kuorman kanssa, jolloin potentiometrillä voidaan säätää kuorman läpi kulkevaa virtaa.
 3. Palautteen hallinta: Potentiometriä voidaan käyttää takaisinkytkentäelementtinä operaatiovahvistinpiirin vahvistuksen tai servomoottorin kulman ohjaamiseen.
 4. Digitaalinen käyttöliittymä: Digitaalista potentiometriä voidaan ohjata digitaalisen liitännän, kuten I2C, SPI tai UART, kautta, jolloin vastusta voidaan säätää digitaalisesti, joten niitä voidaan käyttää mikrokontrolleripohjaisissa järjestelmissä.

On tärkeää huomata, että potentiometrin erityinen kytkentätapa riippuu halutusta sovelluksesta ja piirivaatimuksista. On erittäin tärkeää tutustua potentiometrin tietolehteen ja erityiseen piirisuunnitteluun varmistaaksesi, että potentiometri on kytketty oikein ja toimii oikein. Lisäksi potentiometriä asennettaessa on varmistettava, että johdotus on oikea ja varma ja että potentiometri on kunnolla tuettu ja maadoitettu.

Mitä tulee huomioida potentiometriä asennettaessa?

Kun asennat potentiometriä, sinun tulee tarkistaa useita asioita varmistaaksesi, että se toimii oikein ja tarjoaa halutun suorituskyvyn piirissäsi:

 1. Varmista, että potentiometrillä on oikea resistanssiarvo sovelluksellesi. Eri sovellukset vaativat erilaisia vastusarvoja, joten on tärkeää valita oikea.
 2. Tarkista, että potentiometri on kytketty oikein piiriisi. Eri kokoonpanot ovat mahdollisia sovelluksesta riippuen.
 3. Tarkista potentiometrin eristysvastus, tämä on välttämätöntä joissakin korkeajännite- tai suurvirtasovelluksissa.
 4. Tarkista potentiometrin virran arvo, sen pitäisi kyetä käsittelemään sen läpi kulkevaa virtaa tietyn sovelluksen perusteella.
 5. Varmista, että potentiometrillä on käyttötarkoitukseesi sopivat mekaaniset ja ympäristövaatimukset. Sen pitäisi kestää lämpötilaa, kosteutta ja muita sovelluksesi ympäristötekijöitä.

Tietyntyyppisille potentiometreille on tarkistettava eri asioita:

 1. Pyöriville potentiometreille; Tarkista, että potentiometrin akseli on kunnolla tuettu ja että se voi pyöriä vapaasti. Jos akselia ei tueta tai se on jäykkä, se ei ehkä pysty pyörimään kunnolla eikä säädä vastusta halutulla tavalla.
 2. Jos käytät digitaalista potentiometriä, tarkista, että digitaalinen liitäntä ja ohjausprotokolla ovat yhteensopiva mikro-ohjaimesi tai muun ohjaimesi kanssa.

On tärkeää huomata, että potentiometrin asentaminen on yksinkertainen tehtävä, mutta on erittäin tärkeää tarkistaa kaikki edellä mainitut asiat ennen sen asentamista varmistaaksesi, että potentiometri toimii oikein ja täyttää sovelluksesi vaatimukset.
Asiakkaiden arvostelut tuotteesta Sisäänrakennetut potentiometrit

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit